10-11 oktober 2016

Grimsdalen,Rondane/Dovre

For en storslagen tur i herlig høst natur.

Skulle til Dovre å se om jeg fikk se moskus men ente på nytt i Grimsdalen.

Fikk i både pose og sekk,vill natur,nordlys og moskus.

Kom ganske sent på kvelden til Grimsdalen,fikk tent bålet og ordna meg seng i platten på navaraen. Skulle slå opp telt men det å ligge i platten og se på nordlyset var mye mye bedre og da slapp jeg råkulda fra bakken. hadde madrass saueskinnsfeller og sovepose så det vart godt og varmt i natten.

Syntes det vart litt kalt og da jeg tok fram termometret krøp det helt ned til minus 11,9 men med ull nærmest kroppen og gode vinterklær var ikke dette noe problem.

MESTRING

For meg var det en seier å mestre kulda og mørke helt alene i fjellet. Har mange turer ute om sommeren og har også sovet ute om vinteren men da i hjemmeområdet. Denne turen måtte jeg stole helt og fullt på meg selv og takle mørkereddheta mi og usikkerheta med min kroniske sykdom. Men det gikk kjempegodt og et skritt videre i utfartstrang i alle situasjoner. Planlegging er alfa omega på turene mine og skrive sjekkliste,se over utstyret flere ganger.

Det var helt ubeskrivelig da jeg hadde tent opp bålet og begynte å lage meg mat,en titt opp mot himmelen og et svakt nordlys som viste seg. Det ble sterkere etter som mørket kom. Mot midnatt kom råskodda og det vart umulig å se noe som helst. la fjellduken over platten på bilen og det vart tørt og lunt. 

Neste dag kjørte jeg til toppen av Grimsdalsveien og snudde ved bommen. Spesielle farger mellom rim og der sola hadde tatt.

Ente opp på Hjerkinn og fikk teften av moskus. Den var på langt hold så det vart ikke så gode bilder. Har stor respekt for disse dyra.

Legger ut en serie bilder her så kan dere se om det frister å besøke dovrefjell/Rondane.